Het Seminar: Next Level - Het Succesvolle Brein

‘As humans, we can identfy galaxies light years away and we can study particles smaller than an atom, but we still haven't unlocked the mystery of the 3 pounds of matter that sits between our ears'
Barack Obama

 

Nieuw:
Omdat de huidige inzichten in het menselijk brein nog zo nieuw zijn publiceren wij een korte reeks video's. Waarbij we in de eerste reeks de werkelijke mogelijkheden demonstreren waarover wij mensen beschikken.
Deze video's vormen tegelijkertijd samples van enkele van de onderwerpen die in het ‘Succesvolle Brein' seminar aan bod kunnen komen.

   
Bekijk de eerste video hier: Is het mogelijk om immuun tegen stress te worden?
 

Over het seminar:
Een revolutionaire ontwikkeling

Iedereen heeft kunnen zien met wat voor sprongen de wetenschap in de laatste decennia vooruit is gegaan. Met name onze kennis van de elektronica is zo snel toegenomen, dat apparatuur die aanvankelijk nog bijna niemand zich voor kon stellen nu bij iedereen in de binnenzak zit. En dit heeft voor iedereen de manier van leven, werken en zakendoen ingrijpend veranderd.
Maar op dit moment is er nog een tweede revolutionaire ontwikkeling gaande, namelijk dat we ook steeds meer inzicht aan het krijgen zijn in ons eigen brein. Tot nu toe is deze sprong voorwaarts nog voor minder mensen zichtbaar, maar het zal niet lang meer duren voordat deze onze levens even ingrijpend gaat beïnvloeden als de technische vooruitgang dat heeft gedaan.
‘Neurowetenschappen zijn de nieuwe psychologie'

 

De anatomie van keuzes
Beslissingen blijken in ons brein op een heel andere manier tot stand te komen dan lang werd gedacht. De nieuwe inzichten hierover bieden de kans om reacties, zoals bijvoorbeeld die van klanten, beter te voorspellen. Maar ook wordt hiermee veel duidelijker waar keuzes door beïnvloed kunnen worden.
In een van onze demonstraties laten we zien hoe zelfs het veranderen van één enkel woord in een tekst tot hele andere keuzes bij de lezer kan leiden, omdat het brein de informatie daardoor anders gaat verwerken.
Deze kennis is cruciaal voor ondernemers, managers, marketeers, en verder voor iedereen bij wie communiceren een belangrijk onderdeel van het dagelijks werk is.

 

De neurale paden naar succes
Wij mensen zijn allemaal verschillend, en van binnen verschillen we zelfs nog veel meer dan van buiten. Allemaal krijgen we een verschillend palet aan eigenschappen mee, en afhankelijk van hoe we die inzetten kan dat sterk in ons voordeel, of juist in ons nadeel werken.

Hoe komen talenten werkelijk tot stand? Wordt iemand geboren met talent, of kun je dat ook opbouwen? Welke eigenschappen zijn bepalend voor succes? En hoe kan het maximale gehaald worden uit de mogelijkheden die iemand mee heeft gekregen?

De volkomen nieuwe antwoorden op deze vragen bieden ongekende mogelijkheden voor de werving en selectie van personeel, voor het samenstellen van optimale teams, maar ook voor persoonlijke ontwikkeling en het vinden van het eigen pad naar succes.

Trainbare talenten
Nog niet zo lang geleden werd gedacht dat een volwassen brein zich nauwelijks meer kon veranderen. Inmiddels blijkt vrijwel iedere eigenschap waarover we beschikken trainbaar te zijn; wat ons letterlijk in staat stelt om onze vaardigheden doelgericht te ‘upgraden'. Hierdoor blijkt iemand veel meer te kunnen bereiken – met minder inspanning.
Het is deze baanbrekende kennis waarop de ‘Evolae' programma's van Cheprion BV zijn gebaseerd, waarmee doelgericht die vaardigheden kunnen worden ontwikkeld die het mogelijk maken om je doel te bereiken.

 

Het onbegrensde brein
Een van de opzienbarendste ontdekkingen is dat wij mensen tot veel meer in staat blijken te zijn dan we normaal gesproken beseffen. Want ons brein blijkt over een heel scala aan verrassende mogelijkheden te beschikken, die normaal gesproken ongebruikt blijven.
Bij dit thema wordt een rondleiding gegeven door dit onvermoede potentieel. Tevens kunnen er praktische demonstraties worden gegeven van hoe dit soort vaardigheden ontwikkeld kunnen worden, zoals bijvoorbeeld immuniteit tegen stress.
Kijk voor een kennismaking met dit onderwerp hier naar de video

 

Een seminar voor u op maat
De bovenstaande onderwerpen zijn enkele voorbeelden van de thema's die in ‘Next Level: Het Succesvolle Brein' aan bod kunnen komen. De definitieve selectie van onderwerpen kan samen met de opdrachtgever worden vastgesteld, en afgestemd op de wensen of praktijksituatie van de deelnemers.
Hier kunt u nog wat meer over de betreffende seminar thema's lezen; door te klikken op de betreffende delen van het brein

Dit Seminar wordt gepresenteerd door Ronald Siecker, arts en (neuro)bioloog, en al sinds 15 jaar strategisch organisatie-adviseur. Ronald is tevens de auteur van verschillende boeken over psychische aandoeningen en gedrag.
Het is een dynamisch en interactief seminar, vol met praktijkvoorbeelden en herkenbare situaties.
Het seminar kan desgewenst verzorgd worden in het Nederlands, Engels of Duits.

Speciale versies van dit seminar zijn verkrijgbaar die gericht zijn op specifieke beroepsgroepen. Dit omvat onder meer een seminar voor jonge ondernemers en een gecertificeerde versie voor advocaten.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op